Kremowa Mizeria
Kremowa sałatka z ogórków może być bezglutenowym, lakto ovo-wegetariańskim i podstawowym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 9 g białka i 6 g tłuszczu. Za 1,34 dolara za porcję otrzymasz dodatek na 8 osób. 20 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, cebuli, śmietany i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 70%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bezglutenowa sałatka z ogórków z kremowym dressingiem koperkowym, Kremowa sałatka z ogórka i Kremowa sałatka z ogórka.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W misce wymieszaj ogórki, czerwoną cebulę i 1 1/2 łyżki soli.
Przesyp je na durszlak i zawieś nad miską. Owiń miskę i durszlak folią spożywczą i włóż do lodówki do odcieknięcia na co najmniej 4 godziny lub na noc. Wylej płyn, który zebrał się w misce.
Jogurt przelać na sito wyłożone papierowym ręcznikiem i zawiesić nad drugą miską. Owiń miskę i sito folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc. Wylej płyn, który zebrał się w drugiej misce.
Gdy ogórki będą gotowe, zwiń je w papierowy ręcznik lub ręcznik kuchenny i lekko dociśnij ręcznik, aby usunąć większość płynu.
Do dużej miski włóż ogórki i jogurt, dodaj śmietanę, ocet, koperek, 2 łyżeczki soli i pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.
Posyp 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i podawaj schłodzone.