Kremowa brukselka i cebula perłowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 74 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, perłową cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszona brukselka, cebula Perłowa i kasztany, Brukselka z cebulą perłową z miodem i Capocollo, oraz Brukselka z karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
1
Włożyć brukselkę i cebulę do dwuczęściowego parownika lub na stojaku do gotowania na parze lub talerzu w bambusowym parowcu. Napełnij dno patelni do gotowania na parze lub patelnię wystarczająco dużą, aby pomieścić bambusowy lub parujący stojak wodą; woda nie powinna dotykać stojaka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brukselka
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Umieść warzywa na wierzchu, przykryj i gotuj na parze przez 10-11 minut lub do momentu, gdy nóż łatwo wślizgnie się w miąższ. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
3
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodać mąkę i gotować na małym ogniu przez 5 minut, mieszając. Powoli dodaj mleko, ubijając energicznie, aby zapobiec grudkom; pamiętaj, aby zeskrobać rogi, w których mogą się ukryć grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodaj sól i cayenne. Zwiększ ciepło do średniego. Gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Sól
6
Dodać brukselkę, cebulę i opcjonalnie pietruszkę. Gotować na małym ogniu, aż do całkowitego ogrzania.