Krem ze szparagów i zupy grzybowej
Krem ze szparagów i zupa grzybowa może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką szparagi, ziemniaki, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Szparagi w sosie Pieczarkowo-śmietanowym, krem z zupy grzybowej | wegetariańska krem z zupy grzybowej, oraz Zupa Ze Szparagów, Grzybów I Brązowego Ryżu.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Boczek pokruszyć, gdy ostygnie; odstawić. Rezerwa 1 łyżka kapieli boczku.
Roztopić masło z kroplami w rondlu na średnim ogniu.
Gotować i mieszać seler i cebulę w rondlu, aż cebula będzie przezroczysta, o 4 protokół.
Mąkę wymieszać i gotować przez 1 minutę.
Ubić bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ziemniaki i posiekane łodygi szparagów, zachowując końcówki szparagów na później. Doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Gotować i mieszać grzyby i szparagi końcówki w tej samej patelni używane na boczek, aż grzyby zrezygnować płyn, 5 do 8 minut. W razie potrzeby doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Pieczarki, szparagi i pół na pół śmietanę wymieszać do zupy puree. Gotować do całkowitego ogrzania.
Udekoruj zupę pokruszonym boczkiem.