Krem z zupy kalafiorowej

Krem z zupy kalafiorowej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać krem zupy kalafiora spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, masło, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Krem z zupy kalafiorowej, Krem z zupy kalafiorowej, oraz Krem z zupy kalafiorowej I dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 koniec korzenia i twarde, zielone liście z pora.2 ćwiartki poru wzdłuż pozostawiając przymocowany na końcu korzenia i dobrze umyć pod bieżącą wodą, odrywając liście, aby usunąć cały brud.3 pokroić por cienko.4
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
2
Por i masło połączyć w garnku do zupy.5 przykryć i podgrzać powoli na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby nie przyklejać.6 gotować dziesięć minut, a następnie dodać szalotka.7 kontynuuj gotowanie, pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż por będzie bardzo miękki, o 10 więcej minut.8 zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i dodać wino.9 gotować, mieszając, aż wino zmniejszy się o około połowę.10
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
PorPor
ZupaZupa
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać kalafior i ziemniaki, mieszając, aż pokryje się mieszaniną pora.11
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
ZiemniakZiemniak
PorPor
4
Dodać bulion z kurczaka i wodę, przykryć i doprowadzić do wrzenia-około 5 minut - i kalafior należy rozgnieść łyżką.12
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
KalafiorKalafior
WodaWoda
5
Połowę zupy wyjąć do blendera.13
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj połowę musztardy i śmietany, pulsuj do zmielenia, a następnie zwiększ do puree.14
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MusztardaMusztarda
7
Usuń do czyszczenia rondla i powtórz proces w blenderze z pozostałą mieszanką kalafiora, musztardą i kwaśną śmietaną.15 przyprawić do gotowania na wolnym ogniu-nie gotować, bo kwaśna śmietana się zsiadnie-doprawić do smaku solą i musztardą.16 chochli do misek i zetrzeć świeżą gałkę muszkatołową na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Gałka Muszkatołowaświeża Gałka Muszkatołowa
KalafiorKalafior
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MusztardaMusztarda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn