Krem z sera i pesto
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj ser i pesto. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis zawiera 288 kalorii, 9 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,05 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka mocnych liści bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 29%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak pasta z serka śmietankowego pesto, pasta z sera pesto-pieprzowego i pasta z sera pesto z warstwami.
Instrukcje
Zmiksuj liście bazylii, orzeszki piniowe i czosnek w blenderze, aż zostaną równomiernie posiekane.
Dodać parmezan, ser Romano i oliwę; mieszaj, aż będzie gładka.
Ubij ser śmietankowy i ser Brie razem w misce, aż będą prawie gładkie.
Ubij śmietanę w szklanej lub metalowej misce, aż utworzą się miękkie szczyty. Podnieś ubijak lub ubij prosto do góry: z bitej śmietany utworzą się miękkie kopczyki, a nie ostry szczyt. Włóż bitą śmietanę do mieszanki serowej.
Formę o pojemności 3 1/2 filiżanki wyłóż folią spożywczą.
Rozłóż 1/4 mieszanki serowej w formie; Na wierzch połóż 1/3 pesto bazyliowego. Powtórzyć nakładanie warstw jeszcze 2 razy, kończąc na masie serowej. Przechowywać w lodówce do stwardnienia, od 6 do 24 godzin. Przełóż formę na talerz i usuń folię.