Krem orzechowy z masłem orzechowym
Peanut Butter Cream Fudge może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Ten przepis pozwala na przygotowanie 64 porcji po 55 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 5 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna z nich powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką masło orzechowe, cukier, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Vegan Peanut Butter Chocolate Fudge , Old Fashioned Peanut Butter Fudge i Caramel Peanut Fudge Cake .
Instrukcje
W ciężkim rondlu wymieszaj cukier, śmietanę i sól; doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Zdejmij pokrywkę i gotuj na średnim ogniu, aż termometr cukierniczy wskaże 238° (etap miękkiej kulki).
Zdjąć z ognia, dodać masło orzechowe i wanilię.
Ubijaj drewnianą łyżką, aż masa stanie się gęsta i kremowa, około 5 minut.
Przenieś do wysmarowanej masłem formy kwadratowej o wymiarach 8 cali. Ostudź i pokrój w kwadraty. Przechowuj w lodówce.