Kreatywne ciasto
Kreatywne ciasto może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 227 kalorii . Za 1,54 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka gotowej do użycia brązowej fondantu, klarownego ekstraktu waniliowego, drażetek perłowych i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84% , to danie jest niesamowite. Kreatywne babeczki z ciasta marchewkowego , salsa ananasowa: kreatywna alternatywa i kreatywne nadzienia do kanapek – wymyślone na nowo resztki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połóż ciasto na półmisku; rozsmaruj lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta (zostaw 2 łyżeczki lukieru do dekoracji ciasta).
Rozwałkuj biały fondant na 16-calowy placek. koło; położyć na ciasto. Gładki wierzch i boki ciasta; przyciąć nadmiar. (Trzymaj nieużywaną fondant owiniętą w folię, aby zapobiec jej wyschnięciu.)
Rozwałkuj brązową fondant na 16 cali. x 4 cale prostokąt; cięte za pomocą 3-calowego. x 2 cale Foremka do ciastek w kształcie diamentu. Zanurz pędzel w wanilii; lekko posmaruj diamentem. Przymocuj diament do boku ciasta. Powtarzać. Udekorować drażetkami, zabezpieczając zarezerwowanym lukrem. Na wierzch udekoruj truskawkami.