Zapiekanka z małży może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 22g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka z bagietki, pomidorów śliwkowych, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Krata Z Małży, Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise), oraz Mussel Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wrzucić razem małże, pomidory, bazylia, crème fraîche, ser, mielony czosnek, sól, i pieprz w naoliwionej 3-quart (o 13 - przez 9 1/2 - przez 2-cala) naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Sos Pieprzowo-cytrynowy
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Pudełko Suszonego Spaghetti
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Rub 1 pokrojoną stronę każdego kromki chleba z połową czosnku i ułóż chleb, czosnek do góry, nad mieszaniną małży w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pudełko Suszonego Spaghetti
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Wierzch chleba posmarować olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Zapiekać na środku piekarnika, aż chleb będzie złoty kolor na wierzchu, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Podawać małże łyżeczkami na grzankach czosnkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.