Kraby Meunière
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 623 kalorie. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żywe kraby z miękkiej łuski, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące kraby z sałatką z fasoli, Kraby z mąki kukurydzianej w miękkiej skorupce z sosem tatarskim z kolendry i limonki, oraz Kraby z mąki kukurydzianej w miękkiej skorupce z sosem tatarskim z kolendry i limonki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko, sól i pieprz w płytkim naczyniu i moczyć kraby 5 minut. Wyciągnij 1 kraba z mleka, pozwalając nadmiar kapać, i pogłębiać w mące. Odciąć nadmiar mąki i przenieść do tacy. Powtórz z pozostałymi krabami, układając je w 1 warstwę jako powleczone.
Rozgrzać masło klarowane w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć kraby, do góry nogami, 2 protokół. Obrócić i smażyć na złoty kolor, 2 do 3 minut więcej.
Kraby przenieść do naczynia do serwowania.
Dodać kawałki masła do patelni i gotować, aż złoty kolor z orzechowym aromatem.
Dodać sok z cytryny i natkę pietruszki (mieszanka będzie bąbelki) i usunąć z ognia.
Doprawić sosem solą i pieprzem oraz skropić kraby.
Jeśli kraby masz są większe i nie pasują 4 do patelni, gotować je w partiach przy użyciu więcej masła klarowanego.