Krabowe placki z sałatką ziołową i cytryną Aïoli
Krabowe placki z sałatką ziołową i Meyer Lemon Aïoli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, szalotkę, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Meyer Sałatka Cytrynowo-Krabowa, Sałatka krabowa z cytryną, Endywią i rukolą, oraz Cukinia Krabowe Placki Z Grejpfrutem Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść majonez w małej misce.
Ubić sokiem z cytryny, skórką z cytryny, musztardą i octem. Stopniowo ubij w oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Żółtka i Creme fraîche ubić w małej misce, aby zmiksować.
Połącz mięso krabowe, szczypiorek, szalotkę i posiekaną natkę pietruszki w średniej misce. Delikatnie wymieszać w mieszaninie grzybów i żółtka. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć mieszaninę krabów i schłodzić.)
Ubić białka w średniej misce, aż sztywne, ale nie suche; złożyć do mieszanki kraba. Roztopić masło w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu. Dla każdego fritter, spadek 1/4 mieszanki kraba (o 1/2 puchar) na patelni, odstępy kopce od siebie.
Posypać solą i pieprzem i lekko spłaszczyć. Gotować placki, aż do dna są brązowe, o 3 protokół. Odwróć placki. Gotować, aż DNA są brązowe i placki są gotowane przez, o 3 minuty dłużej. W międzyczasie wymieszać olej i sok z cytryny w średniej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść placki na talerze. Top każdy placek z dollop aioli.
Ułożyć sałatkę ziołową obok i podawać.