Krab krabowy z sosem Tamaryndowym

Krab krabowy z sosem Tamaryndowym
Cracked Crab z sosem Tamaryndowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 304 kalorie, 16G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz miód, kraby dungeness, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krab krabowy z sosem z awokado Herbed, Krab krabowy z sosem do zanurzania w kawiorze, oraz Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem.

Instrukcje

1
Wlać olej do 14-calowego wok lub 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu. Gdy jest gorąco, dodać szalotki i mieszać często aż dobrze rumiane i chrupiące, 1 do 2 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć szalotki na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Do woku dodać koncentrat tamaryndowca, miód, sos sojowy, czosnek, imbir i płatki chili. Doprowadzić do wrzenia i często mieszać, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 szklanki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać kraba i mieszać, aż pokryte sosem i gorące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
KrabKrab
4
Wlać kraba na obramowany talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
5
Posypać szalotką i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
6
Jak gotować kraba
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
7
Przechowywać żywe kraby luźno przykryte w lodówce do 12 godzin. Chwyć kraby ostrożnie od tyłu, między nogami, i umieścić w patelni, aby upewnić się, że pasują, z 3 do 4 cali prześwitu poniżej obręczy patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń kraby i napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć kraby o 2 do 3 cali. Przykryć patelnię i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Po kolei, chwyć kraby, jak opisano powyżej i zanurz je głową we wrzącej wodzie; jeśli masz za dużo wody, wyrzuć nadmiar wody i wyrzuć. Zakryj patelnię i zacznij wyczucie czasu. Gdy woda wznawia wrzenia, zmniejszyć ogień do gotować. Gotować 1 1/2 - do 2 1/2-Funt kraby 15 minut, 3-Funt kraby około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
PatelniaPatelnia
10
Odcedzić kraby; aby móc szybko poradzić sobie, spłucz krótko zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Jak czyścić, pękać i łuszczyć kraba
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
12
Zdjąć i wyrzucić trójkątną klapkę od strony brzucha.
13
Obróć stronę brzucha kraba w dół; pociągnij od tyłu, podnieś tylną skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
14
Spuścić i wyrzucić płyn z muszli. W razie potrzeby, miarka miękkie, złote masło krabowe i biały tłuszcz krabowy z muszli do małej miseczki do jedzenia przez łyżkę z krabem lub wymieszać w sosie zanurzeniowym. Jeśli używasz tylnej powłoki do dekoracji, odłam kostną część (usta) z przedniego końca powłoki i wyrzuć. Dobrze spłukać skorupę i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
MasłoMasło
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
15
Na części ciała zdjąć i wyrzucić czerwonawą membranę, która pokrywa środek (jeśli nie zeszła z tyłu) i wszelkie luźne kawałki. Wyjmij Pozostałe złote masło i dodaj do miski. Ściągnąć i wyrzucić długie, gąbczaste skrzela z boków ciała. Dobrze spłucz ciało zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
16
Skręć nogi i pazury od ciała. Za pomocą dziadka do orzechów lub młotka do drewna złamać skorupę każdej części nogi i pazura. Nożem pokrój ciało na ćwiartki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
17
Rozbij nogi i pazury; używając palców, małego widelca, kilofa lub czubka nogi kraba, usuń mięso. Wyciągnij sekcje ciała od siebie i wykop kieszenie mięsa. Odrzuć pociski. Jeden ugotowany, oczyszczony 1 3/4 - do 2-funtowy Krab (z tylną skorupą) daje 7 1/2 do 8 uncji (1 1/3 do 1 1/2 szklanki) mięsa; cięższe kraby nie zawsze mają więcej mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrabKrab
MięsoMięso

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn