Krótkie żeberka Neelysa
Przepis Neelys Short Ribs można przygotować w około 3 godziny i 45 minut . Jedna porcja zawiera 782 kalorie , 67 g białka i 44 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest dla 6 osób i kosztuje 6,73 USD za porcję . Ten przepis podoba się 10 smakoszom i kucharzom. Kilku osobom bardzo spodobało się to danie główne. Mieszanka oliwy z oliwek, liści pietruszki, pomidorów z puszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Ta ocena jest niesamowita. Podobne przepisy to Amazing Braised Beef Short Ribs , Coffee-braised Short Ribs i Galbi Tang (Korean Beef Short Ribs Soup) .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzej około 2 łyżek oliwy z oliwek w dużym garnku typu holenderskiego na dużym ogniu.
Doprawić żeberka solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu przez 6 minut z każdej strony. Należy to robić partiami.
Przełóż zrumienione żeberka na talerz i powtórz czynność z pozostałymi żeberkami i olejem.
Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek, seler, sól i pieprz do naczynia żeliwnego i smaż, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i wino do warzyw i smaż, mieszając, przez około 1 minutę.
Dodaj bulion, pokrojone w kostkę pomidory, tymianek i liść laurowy. Włóż zrumienione żeberka i wszelkie soki, które się nagromadziły, z powrotem do naczynia żeliwnego.
Dodaj skórkę pomarańczową. Przykryj grubą pokrywką, wstaw do piekarnika i duś przez 3 godziny lub do momentu, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Gdy żeberka będą miękkie, przełóż je na talerz. Dopraw do smaku.
Dodaj sól i pieprz do smaku.
Jeśli wolisz, podawaj żeberka z kaszą kukurydzianą mieloną na kamieniu.
Udekoruj świeżą posiekaną pietruszką.