Kości i krew
Bones & Blood to przystawka dla 40 osób. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonych goździków, mielonej gałki muszkatołowej, ekstraktu waniliowego i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 9%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Funtowe z Ricottą z nadzieniem z czerwonych pomarańczy, polewą z bitej śmietany mascarpone i kawałkami kandyzowanych czerwonych pomarańczy, sałatka z czerwonych pomarańczy + imbir i winegret z czerwonych pomarańczy cayenne oraz T-Bones z cebulą.
Instrukcje
Umieść białka jaj w dużej misce; pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. W międzyczasie wymieszaj mąkę, migdały, cynamon, goździki i gałkę muszkatołową.
Do białek dodać wanilię, krem z kamienia nazębnego, sól i barwnik spożywczy, jeśli to konieczne. Ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, a cukier się rozpuści. Złożyć mieszaninę mąki.
Wytnij 1/2 cala. dziurę w rogu ciasta lub plastikowej torby. Napełnij torebkę mieszanką białek jaj. Rura 4-calowa. kłody na blachę wyłożoną pergaminem. Rura dwie 1/2 cala. kulki na obu końcach każdego kłody.
Piec w temperaturze 300° przez 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie twarde w dotyku.
Wyjmij na stojaki z drutu. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
W małej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, połącz śmietankę, kawałki czekolady i galaretkę. Kuchenkę mikrofalową na maksymalną moc w 30-sekundowych odstępach, aż do stopienia; mieszaj, aż będzie gładka. W razie potrzeby zabarwij na czerwono. Ostudzić do temperatury pokojowej i podawać z kościami. Resztę sosu przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Perrier-Jouet Grand Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 57 dolarów za butelkę.
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.