Kotlety z indyka Chipotle z salsą kukurydzianą

Kotlety z indyka Chipotle z salsą kukurydzianą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kotletów z indyka Chipotle ze zwęgloną kukurydzą Salsan. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 339 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka wapna kliny, kolendra, olej kukurydziany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut Grillowany zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą, Chipotle Limonka krewetki i guacamole Dip z pomidorami i zwęgloną kukurydzą, oraz Sałatka kukurydziana lub Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char kukurydzy w ciężkich średnich nonstick patelni na średnim ogniu, często mieszając, o 4 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Posypać indyka z obu stron proszkiem chile; posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
3
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać połowę indyka i sauté aż gotowane przez, o 1 1/2 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
5
Przenieś na talerz. Powtórzyć z 1 łyżką oleju i pozostałym indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać 2 łyżki oleju do kapieli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj paprykę i cebulę; sauté 3 protokół. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać zwęgloną kukurydzę. Smażyć, aż papryka zacznie brązowieć, o 3 minuty dłużej. Wymieszaj kolendrę i sok z limonki. Doprawić salsę solą i pieprzem; przełożyć do średniej miski. Powrót indyka na patelnię i podgrzać, o 1 minutę. Łyżka salsy nad indykiem i podawać z limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn