Kotlety z indyka Chipotle z salsą kukurydzianą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kotletów z indyka Chipotle ze zwęgloną kukurydzą Salsan. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 339 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka wapna kliny, kolendra, olej kukurydziany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut Grillowany zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą, Chipotle Limonka krewetki i guacamole Dip z pomidorami i zwęgloną kukurydzą, oraz Sałatka kukurydziana lub Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char kukurydzy w ciężkich średnich nonstick patelni na średnim ogniu, często mieszając, o 4 protokół. Odstawić.
Posypać indyka z obu stron proszkiem chile; posypać solą.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać połowę indyka i sauté aż gotowane przez, o 1 1/2 protokół na stronie.
Przenieś na talerz. Powtórzyć z 1 łyżką oleju i pozostałym indykiem.
Dodać 2 łyżki oleju do kapieli na patelni.
Dodaj paprykę i cebulę; sauté 3 protokół. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać zwęgloną kukurydzę. Smażyć, aż papryka zacznie brązowieć, o 3 minuty dłużej. Wymieszaj kolendrę i sok z limonki. Doprawić salsę solą i pieprzem; przełożyć do średniej miski. Powrót indyka na patelnię i podgrzać, o 1 minutę. Łyżka salsy nad indykiem i podawać z limonką.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.