Kotlety wieprzowe z wędzoną papryką z papryką i kukurydzą
Kotlety wieprzowe z wędzoną papryką z papryką i kukurydzą to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 310 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sól, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Osty Corn Bell Pepper Refrigerator Relish, Smak pomidorów, słodkiej kukurydzy i papryki, oraz Grillowane udka z kurczaka z ananasem, kukurydzą i papryką.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną cebulę i imbir; smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Dodać posiekaną czerwoną paprykę, zmieloną kolendrę, suszony tymianek i kukurydzę; gotować 3 minuty lub aż papryka będzie miękka, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać ocet jabłkowy, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu; gotować przez 1 minutę, stale mieszając. Łyżka rozkoszować do miski.
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu i paprykę; posypać równomiernie wieprzowiną. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.