Kotlety wieprzowe z sosem śliwkowym (Chuletas de Cerdo con Salsa de Ciruelas)
Kotlety wieprzowe z sosem śliwkowym (Chuletas de Cerdo con Salsa de Ciruelas) mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 2,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 473 kalorie, 30g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wodę, sól, kotlety wieprzowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chuletas de Cerdo A La Criolla (kotlety wieprzowe w sosie kreolskim), Kotlety wieprzowe po kolumbijsku (Chuletas de Cerdo), oraz Chuletas de cerdo con salsa de mango verde.
Instrukcje
Odsączyć sól w wodzie w dużej misce, umieścić kotlety wieprzowe w mieszaninie, przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Kotlety schabowe wyjąć z mieszanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść kotlety w rozgrzanym oleju i gotuj około 5-7 minut z każdej strony, w zależności od grubości kotletów.
Kotlety wieprzowe przełożyć na talerz.Zmniejsz ciepło do średnio niskiego poziomu. Na tej samej patelni dodać masło, śliwki, wodę, szczyptę soli i cukru. Gotować przez około 15 do 20 minut, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką.
Dodać wino i sól i kontynuować gotowanie przez 15 minut więcej.
Połowę sosu polać kotletami i podawać od razu, używając pozostałego sosu jako sosu stołowego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.