Kotlety wieprzowe z sosem wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z sosem wiśniowym. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 60g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 4,34 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz płatki paprykowe, wiśnie, marmoladę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z sosem wiśniowym, Kotlety wieprzowe z sosem wiśniowym, oraz Kotlety wieprzowe z sosem rabarbarowo-wiśniowym.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować przez 3 protokół. Wymieszaj wiśnie, bulion, marmoladę, ocet i czerwoną paprykę. Dusić, aż sos zgęstnieje, 6 do 8 protokół. Doprawić wieprzowinę 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać pozostały olej na dużej patelni na średnim ogniu. W 2 partiach, gotować kotlety, aż złoty kolor i gotowane przez, 2 do 3 minut na stronie. Podzielić na poszczególne talerze i polać sosem wiśniowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.