Kotlety Wieprzowe Solone
Kotlety wieprzowe solone to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i weź wodę qt, riesling, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Solone, Kotlety Wieprzowe Z Guinnessem, oraz Kotlety Wieprzowe Z Koprem Włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia z koszerną solą, ziarnami gorczycy, cukrem, przyprawami do marynowania i czosnkiem i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Solankę całkowicie schłodzić, następnie dodać kotlety i schłodzić, przykryte, 1 do 2 dni.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Zdjąć kotlety z solanki i osuszyć.
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowe kotlety w partiach, bez tłoczenia, obracając raz, 3 do 4 minut z każdej strony. (
Dodać olej 1 do 2 łyżki na raz, w razie potrzeby między partiami.)
Przenieś kotlety do patelni i piecz w środku piekarnika, aż termometr instant-read włożony poziomo 2 cale do środka mięsa (nie dotykaj kości) rejestruje 68°, 15 do 20 minut.
Przelać kotlety na talerz i odstawić, luźno przykryte, 5 minut przed podaniem (nie czyścić patelni).
Straddle patelni przez 2 palniki i dodać soki mięsne z półmiska wraz z winem i bulionem i deglaze przez gotowanie na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do około 1/2 szklanki, o 4 protokół. Doprawiamy soki z patelni solą i pieprzem i podajemy z kotletami.