Kotlety wieprzowe i brudny ryż
Need a dairy free i FODMAP friendly przystawka? Kotlety wieprzowe i brudny ryż może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 40g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Mieszanka wody, mieszanka zupy cebulowej, kotlety wieprzowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 18 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 81%. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Duszone Z Brudnym Ryżem, Wieprzowina-Smażony Brudny Ryż, oraz Kotlety wieprzowe z ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; brązowy kotlety wieprzowe po obu stronach.
Usuń kotlety wieprzowe z patelni, zastrzegając kapiele na patelni; dodać mieszankę zupy cebulowej i wody do kapieli; gotować i mieszać do gorąca.
Rozłóż ryż równomiernie na dnie naczynia żaroodpornego 2 quart.
Połóż kotlety wieprzowe na ryżu.
Wlać mieszaninę z patelni na kotlety wieprzowe i ryż; przykryć.
Przykryte naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut.
Zdjąć pokrywę i piec, aż wieprzowina nie jest już różowy w środku, kolejne 15 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.