Kotlety Warzywne
Kotlety warzywne wymagają ok. 50 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 179 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 38 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Mieszanka soli, garam masala, groch, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety Z Indyka, Kotlety Z Ciecierzycy, oraz Kotlety Z Kurczaka Od A Do Z.
Instrukcje
Umieść ziemniaki, marchew, fasolkę szparagową i groszek w garnku z wystarczającą ilością wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Warzywa odcedzić, przelać do miski i zacieru z masher ziemniaków, pozostawiając kilka małych kawałków.
Wymieszać jajko, 3/4 szklanki bułki tartej, garam masala, pieprz cayenne, i sól do miski z puree warzywnym. Uformuj mieszaninę na małe paszteciki o grubości około 1/2 cala. Pogłębiać paszteciki w pozostałej bułce tartej do herbu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, i smażyć powlekane paszteciki, aż złoty kolor.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.