Kotlety schabowe zapiekane w sosie Melasowo-śliwkowym
Kotlety schabowe zapiekane z melasą - sos śliwkowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.93 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mniej sodu rosół z kurczaka, cebula, center-cut kotlety wieprzowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z ciepłym sosem śliwkowym, Grillowane kotlety wieprzowe ze świeżym sosem śliwkowym, oraz Kotlety schabowe zapiekane z sosem winogronowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 3 minuty lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać bulion, jagody, ocet, melasę, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, kolendrę i śliwki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż śliwki będą miękkie i mieszanina jest gęsta.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Na kotlety schabowe posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać kotlety wieprzowe na patelni; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Zmniejszyć ogień do medium; gotować 4 minut lub aż gotowe.
Usuń kotlety wieprzowe z patelni; przykryć i ogrzać.
Dodaj mieszaninę śliwki na patelni; doprowadzić do gotować. Gotować 2 protokół, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Łyżka mieszanki śliwkowej na wieprzowinie.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.