Kotlety schabowe z Marsalą i koprem włoskim
Kotlety schabowe z Marsalanem i koprem włoskim to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 31g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, cebulę, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Wieprzowina na trzy sposoby: kotlety wieprzowe solone, Kiełbasa z kopru włoskiego i chrzanu szwajcarskiego z boczkiem i koprem włoskim na ciastach Polenta, Kotlety Wieprzowe Marsala, oraz Kotlety wieprzowe Marsala dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej olej na umiarkowanym ogniu. Kotlety schabowe przyprawiamy po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Umieść kotlety na patelni. Gotować, obracając raz, aż zbrązowieje i zrobić na średnie, o 5 protokół na stronę.
Wyjąć i umieścić w ciepłym miejscu.
W razie potrzeby dodać olej do patelni, aby uzyskać około 2 łyżki tłuszczu.
Dodać cebulę, koper włoski i 1/8 łyżeczki soli. Gotować, pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, około 10 minut. Odkryć i dodać czosnek. Gotować, mieszając, 1 minutę dłużej.
Dodaj marsalę. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 1 do 2 minut.
Wymieszać bulion, pastę pomidorową, 2 łyżki natki pietruszki, 1/2 łyżeczki soli i wszelkie nagromadzone soki z mięsa. Doprowadzić do duszenia i gotować, pod przykryciem, aż sos zgęstnieje i koper włoski jest miękki, o 5 protokół.
Dodaj pozostałą łyżkę pietruszki, 1/8 łyżeczki pieprzu i kotlety wieprzowe. Gotować, aż tylko podgrzane przez, 2 do 3 protokół.
Wariacja: zamiast kotletów, smażyć medaliony o grubości jednego cala z polędwicy wieprzowej, doprawione solą i pieprzem, aż tylko gotowe, około dwóch minut na stronę.
Rekomendacja wina: dobrze wykonane Nebbiolo delle Langhe ma ziemiste i ziołowe smaki, aby ładnie komponować się z koprem włoskim i odpowiednią ilością taniny i suszonej wiśni owocowej dla Marsali i wieprzowiny.