Kotlety schabowe pieczone w pikantnym sosie pieprzowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych kotletów wieprzowych z pikantnym pieczonym sosem pieprzowym. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 204 kalorie, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chipotle chile, woda, 5% mniej sodu montreal stek przyprawy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe zapiekane papryką w sosie śmietanowym Whiskey, Kotlety schabowe zapiekane z pieczonym sosem Poblano, oraz Kotlety schabowe pieczone na patelni z sosem z pieprzu żółtego.
Instrukcje
Wieprzowinę posypać równomiernie przyprawą do steków.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Schab posmarować sprayem do gotowania.
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 4 protokół. Obrócić wieprzowinę; gotować 3 minuty.
Podczas gdy wieprzowina gotuje, umieścić paprykę i kolejne 3 składniki w blenderze; proces do gładkiej. Po zakończeniu wieprzowiny zdejmij patelnię z ognia.
Wyjąć wieprzowinę z patelni; przykryć i ogrzać.
Dodaj mieszankę papryki do patelni; powrót do patelni na średnim ogniu. Gotować od 1 do 2 minut, często mieszając. Łyżka 2 łyżki sosu na każdym z 4 talerzy porcji. Na wierzchu kotlet schabowy, skropić 1/2 łyżeczki oleju.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.