Kotlety schabowe i sos grzybowy

Kotlety schabowe i sos grzybowy
Kotlety wieprzowe i sos grzybowy wymagają około 35 minut od początku do końca. Sos ten ma 369 kalorii, 41 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,57 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, grzybów, mąki i masła. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kotlety schabowe w sosie grzybowym, Kotlety schabowe w sosie grzybowym i Kotlety schabowe w sosie grzybowym.

Instrukcje

1
Na dużej patelni smaż kotlety schabowe na 2 łyżkach masła przez 2-3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjmij i trzymaj w cieple.
3
Grzyby zalać sokiem z cytryny. Na tej samej patelni podsmaż grzyby i cebulę na pozostałym maśle, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Na patelni wymieszaj mąkę, sól i estragon, aż składniki się połączą. Stopniowo dodawaj bulion, wino i, jeśli chcesz, sos brązujący, zdrapując z dna patelni wszelkie przyrumienione kawałki. Doprowadzić do wrzenia. Wróć kotlety na patelnię. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°, a w przypadku średniego wysmażenia 160°).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 średnie Zielone Papryki Pokrojone W Krążki3 średnie Zielone Papryki Pokrojone W Krążki
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawSos
Magazyn