Kotlety jagnięce i Ragu z Malloreddus
Kotlety jagnięce i Ragu z Malloreddus mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 12,09 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1232 kalorii, 80g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz gałązkę rozmarynu, wino, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Jagnięca Ragù, Jagnięca Ragu, oraz Jagnięce Ragu Nad Campanelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać zmieloną jagnięcinę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aby rozbić mięso, aż rumiane, o 4 protokół.
Dodać szalotki, gałązki tymianku i rozmarynu, liść laurowy i posiekaną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki i cebula zmiękną, o 4 protokół.
Dodać czerwone Wino i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o trzy czwarte, o 4 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i sos pomidorowy i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 20 protokół. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem. Wyrzuć gałązki tymianku i rozmarynu oraz liść laurowy i utrzymuj sos na gorąco.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Kotlety jagnięce przyprawiamy solą i pieprzem, na mięso patrzymy posiekany tymianek i rozmaryn.
Dodaj kotlety na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, o 3 protokół na stronę.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować makaron malloreddus aż al dente.
Odcedzić i zwrócić go do garnka.
Dodać szmatkę jagnięcą i dobrze wymieszać.
Dodać pecorino i ponownie wymieszać.
Makaron przekładamy na talerze i topimy kotletami jagnięcymi.