Kotlety jagnięce z sosem granatowym i szafranowym Pilafem
Kotlety jagnięce z sosem z granatów i szafranem pilaw wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 12g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, bulion z kurczaka, liść laurowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Kotlety Jagnięce Z Sosem Z Granatu I Czerwonego Wina, Kotlety Jagnięce Ze Szpinakiem Ryżowym Pilaf, oraz Kotlety jagnięce z smakiem granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i ułóż stojak piekarnika 8 cali od brojlerów.
Podgrzać duży garnek z sosem na średnim ogniu.
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić, następnie dodaj orzo i wymieszaj. Tosty makaron na złoty kolor, 3 protokół, następnie dodać ryż i wymieszać do połączenia.
Dodać nitki szafranu i wymieszać z wywarem. Doprowadzić płyn do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do gotować i przykryć garnek szczelnie dopasowaną pokrywką. Gotować ryż do miękkości, o 15 do 18 protokół.
Tymczasem rzuć granat na ladzie, naciskając na minutę. Przytrzymaj granat na małym garnku i pokrój go małym ostrym nożem; sok wyjdzie szybko. Wyciśnij granat, aż powstanie 3/4 do 1 szklanki soku. Wymieszać w winie, Worcestershire, ziarna pieprzu, goździki, i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień na wolnym ogniu i zmniejszyć ciecz o połowę, o 6 protokół.
Wlać trochę sosu do małej miseczki, wymieszać ze skrobią kukurydzianą, a następnie wlać mieszaninę do sosu. Gotować, aż zgęstnieje, o 1 minutę.
Usunąć i wyrzucić ziarna pieprzu, całe goździki i liść laurowy.
Ułożyć kotlety na patelni brojlerów i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Broil przez 3 do 4 minut, lub tylko 1 minutę z każdej strony na różowe centra.
Gdy kotlety przejść do brojlerów, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i mieszać przez 2 minuty, następnie dodać szpinak i niech więdną. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku.
Ułóż 3 kotlety na każdym talerzu.
Skropić sosem z granatów i podawać szafran pilaw i zwiędły szpinak obok.