Kotlety cielęce z Porcinis: Costolette di Vitello con Porcinis
Kotlety cielęce z Porcinis: Costolette di Vitello con Porcinis to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 793 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz schabowe kotlety cielęce, wino, borowiki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Roladki cielęce w sosie pomidorowym - - - Braciole di Vitello, Golonka cielęca duszona z majerankiem: Stinco di Vitello, oraz Spezzatino di vitello con piselli (gulasz cielęcy z groszkiem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kawałki grzybów opłucz pod zimną bieżącą wodą, aby pozbyć się piasku. Jeśli kawałki są małe, wrzuć je do małej miski z wodą, pokręć nimi i pozwól cząsteczkom osiąść. Natychmiast zebrać kawałki. Powtórz jeszcze dwa razy. Opłukane grzyby moczyć w gorącej wodzie 30 minut, lub aż zmiękną. Następnie wyciągnij je z cieczy i grubo posiekaj. Przecedzić płyn przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem i odstawić 4 łyżki do sosu na patelnię. (Resztę można zamrozić do późniejszego wykorzystania.)
Mieć półmisek do serwowania podgrzewany w niskim piekarniku.
Rozgrzać oliwę z oliwek w 12-calowej patelni saute na średnim ogniu. Potrwać 3 do 4 minut, aby szybko brązowy kotlety cielęce po obu stronach. Okresowo wsuń drewnianą szpatułkę pod każdy kotlet, aby nie przyklejał się.
Gdy kotlety są złotobrązowe, obniżyć ogień do średnio-niskie i gotować 8 do 12 protokół, obracając raz. Sprawdzić doneness w 8 minut. Uważaj, aby ich nie rozgotować, bo cielęcina wyschnie. Wnętrze kotletów powinno być zarumienione różem, a powinny dać trochę po naciśnięciu palca. Po ich zakończeniu, wyjąć kotlety do podgrzewanego talerza, aby utrzymać ciepło.
Łyżka off wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni. Podgrzać do średniej wysokości, dodać cebulę i czosnek. Gotować, aż zmiękną, 3 do 4 minut, i dodać odtworzone grzyby. Wymieszać i saute 1 minutę.
Dodaj zarezerwowany płyn grzybowy i zmniejsz do 4 łyżek stołowych. Następnie włączyć ogień do wysokiej, dodać wino i zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni. Gdy wino zmniejszy się o połowę (w ciągu około 1 minuty), zamieszaj bulion i gotuj na wolnym ogniu 2 minuty. Off ciepła dodać sok z cytryny i masło, i obracać patelnię, aby utworzyć SOS. Łyżkę sosu na kotlety i podawać natychmiast.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.