Kotlety cielęce Piccata z parmezanem i pietruszką
Cielęce kotlety Piccata z parmezanem i pietruszką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 647 kalorii, 39g białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, sól koszerną, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Cielęca Piccata z cytryną, kaparami i sosem pietruszkowo-maślanym, Grillowane Kotlety Cielęce Cytrynowo-Pietruszkowe, oraz Cielęcina Piccata.
Instrukcje
Zacznij od walenia kotletów cielęcych.
Umieść kotlety między dwoma kawałkami folii i delikatnie Funt od Kości się, aż każdy z nich są nawet 1/4 cala grubości.
W płytkim naczyniu połączyć mąkę, sól, granulowany czosnek i pieprz. Kotlety cielęce zagrzebać w przyprawionej mące i wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mąki.
Pracując z dużą (12-calową) żeliwną patelnią, podgrzej 2 łyżki masła i oleju na średnim ogniu. Kotlety cielęce gotować na złoty kolor, około 2 minut na stronie.
Przełożyć na talerz i odstawić.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i opłucz patelnię białym winem. Zeskrobać wszelkie brązowe kawałki i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać bulion z kurczaka i gotować przez 5 minut.
Przenieść mieszaninę do miski.
Dodaj kapary i czosnek na patelni i saute aż lekko rumiane, o 30 sekund.
Dodać zmniejszony sos z powrotem do patelni i doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu.
Tuż przed podaniem dodać sok z cytryny i odrobinę czerwonego octu winnego i wyłączyć ogień.
Ubijamy pozostałe 2 łyżki masła i natkę pietruszki. Smak i doprawić w razie potrzeby.
Kotlety podawać na dużym talerzu obsypanym sosem i udekorowanym parmezanem.