Kotlet schabowy z serem pleśniowym z jabłkami
Kotlety schabowe z serem pleśniowym z jabłkami wymagają ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 581 kalorii, 54g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 4,81 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka orzechów włoskich, jabłek galan, bułki tartej panko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jabłka galan można śledzić to danie główne z Pieczone Jabłka jako deser. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kotlet schabowy z serem pleśniowym z jabłkami, Kotlety wieprzowe z jabłkami i kremowym bekonem kasza serowa, oraz Kotlety wieprzowe z sosem z sera pleśniowego.
Instrukcje
W robocie kuchennym umieść orzechy włoskie. Okładka; proces, za pomocą szybkich ruchów włączania i wyłączania, aż do konsystencji grubego posiłku.
Dodać 1/2 szklanki masła, ser pleśniowy i pieprz; proces do połączenia.
Dodaj bułkę tartą; proces aż do połączenia, zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby. Mieszaninę masła podzielić równomiernie pomiędzy 4 arkusze folii lub papieru woskowanego; spłaszczyć każdy, aby dopasować szerokość i kształt kotletów wieprzowych, tworząc 4 dyski. Owinąć szczelnie; zamrozić co najmniej 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do 232°. W 15x10x1-calowy patelni, zorganizować kliny jabłko.
Piec 30 do 35 minut lub tylko do miękkości. W dużej misce, wrzucić jabłka z 1 łyżką masła; przykryć do ogrzania.
Spray 12-calowy żeliwny lub inny żaroodporny patelnia z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Dodać kotlety wieprzowe; gotować 6 do 8 protokół, obracając raz, aż rumiane.
Zdjąć z ognia; top każdy kotlet z 1 dyskiem masła. Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Kotlety broilowe na patelni 3 do 4 cali od ciepła 2 do 3 minut lub do momentu, gdy masło zacznie bąbelkować i zmieni się na złoty kolor.
Umieść kotlety na talerzach. Łyżka jabłek równomiernie na kotletach; skropić szkliwem balsamicznym i udekorować posiekanymi świeżymi liśćmi szałwii.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.