Kotleciki Wieprzowe Z Sosem Morelowym
Kotlety Schabowe Z Sosem Morelowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 295 kalorii, 38 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup mieszankę papryki czosnkowej, kotlety schabowe, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Spróbuj Kotlety wieprzowe lub żeberka wieprzowe z sosem morelowo-ananasowym, Kotlety wieprzowe lub żeberka wieprzowe z sosem ananasowo-morelowym i Kotlety wieprzowe z sosem morelowym, aby zobaczyć podobne przepisy.
Instrukcje
Posyp wieprzowinę mieszanką papryki czosnkowej. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym smaż kotlety na oleju z każdej strony.
Połączyć konfitury, szczypiorek i sól; łyżką na kotlety. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj przez 5-6 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Przed podaniem odstaw mięso na 5 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Kotlety schabowe doskonale komponują się z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Argyle Reserve Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Rezerwat Argyle Pinot Noir]()
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator