Kotleciki jagnięce w panierce z orzechów laskowych

Kotleciki jagnięce w panierce z orzechów laskowych
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Hazelnut-Crusted Lamb Chops może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 52 g białka , 39 g tłuszczu i łącznie 649 kalorii . Za 11,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 48% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Sprawdza się dobrze jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kotletów z żeberek jagnięcych, jarmużu, daktyli i octu winnego. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Balsamic Marinated Lamb Chops , Barbecued Lamb Chops i Braised Lamb Chops .

Instrukcje

1
Przygotuj ciasto: Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Blanszowanych Orzechów Laskowych3/4 Szklanki Blanszowanych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
2
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i piecz, aż do uzyskania złotego koloru, mieszając, przez 10–12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
3
Przenieś do robota kuchennego. Podpraż nasiona sezamu na małej patelni na średnim ogniu, aż będą złote, mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Opakowania Każde) Ser Neufchatel PHILADELPHIA®, ZmiękczonyOpakowania Każde) Ser Neufchatel PHILADELPHIA®, Zmiękczony
4
Dodaj do robota kuchennego razem z kolendrą, kminem, cukrem i 1/2 łyżeczki soli; miksuj, aż mieszanka będzie miała konsystencję bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Przełożyć do płytkiej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Przygotuj sałatkę: umieść koszyk do gotowania na parze na garnku wypełnionym wodą do wysokości 2,5 cm; doprowadź wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Dodaj marchewki, przykryj i gotuj na parze, aż będą miękkie, przez 8 do 10 minut. W międzyczasie ubij w dużej misce pietruszkę, czosnek, ocet, sok z cytryny, pieprz cayenne, 2 łyżki mieszanki orzechów laskowych, 1 łyżeczkę soli i czarny pieprz do smaku. Powoli ubij w 2/3 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodaj ugotowaną na parze marchewkę, wymieszaj; przykryj i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Dodaj fetę i daktyle do mieszanki marchewkowej, dopraw solą i czarnym pieprzem, wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
DaktyleDaktyle
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
10
Dodaj mieszankę sałat i sałatę fryzowaną, ale nie mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Curly EndiveCurly Endive
11
Osusz kotlety jagnięce, dopraw solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
12
Rozgrzej dużą patelnię na średnio-wysokim ogniu; dodaj pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek. Pracując w 2 partiach, ułóż kotlety ciasno na patelni tłustą krawędzią w dół (kości będą wygięte); smaż, aż zbrązowieją na spodzie, 2 do 3 minut. Obróć kotlety i smaż na płaskich bokach, aż zbrązowieją, 1 do 2 minut z każdej strony. Obtocz każdy ugotowany kotlet w skorupce orzechowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Każde) Ser Neufchatel PHILADELPHIA®, ZmiękczonyOpakowania Każde) Ser Neufchatel PHILADELPHIA®, Zmiękczony
13
Wymieszaj sałatkę i rozłóż na talerze.
14
Podawać z kotletami jagnięcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
15
Zdjęcie autorstwa Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn