Korzeń do warzyw zimowych
Korzeń do warzyw zimowych wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 5G tłuszczu i w sumie 118 kalorii. Ten przepis służy 13. Za 59 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką sól, brukiew, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako tani dodatek do Zima. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zimowe Warzywa Korzeniowe, Zapiekanka z warzyw korzeniowych na zimę, oraz Pieczone Zimowe Warzywa Korzeniowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Usuń papierową skórkę zewnętrzną z czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj ząbków).
Posmaruj 1/2 łyżeczki oleju. Owiń żarówkę w wytrzymałą folię.
Obierz buraki, pasternak, brukiew, rzepę i marchewkę; pokroić na 2 cale. kawałki.
Umieść w dużej misce; dodaj cebulę, sól, ziarna pieprzu, liście laurowe i pozostały olej. Rzuć do płaszcza.
Przenieś do trzech natłuszczonych 15x10x1-in. Formy do pieczenia.
Umieść czosnek na jednej z patelni.
Piec 35 minut lub do zmiękczenia czosnku, mieszając raz.
Usuń czosnek; odstawić do ostygnięcia.
Warzywa skrop winem i bulionem.
Piec 20-30 minut lub do miękkości warzyw. Wyciśnij zmiękczony czosnek na warzywa; kropka z masłem.
Przełóż na półmisek do serwowania.