Kornwalijskie Bułeczki Z Szafranem

Kornwalijskie Bułeczki Z Szafranem
Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.05 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 416 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szafranu, masło, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kury z Korniszonu z szafranem, oliwkami i cytryną Confit, Szafranowe bułeczki St. Lucia, oraz Szafranowe bułeczki św. Łucji dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 135° (140C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Szafran umieścić w małym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec przez 1015 minut do grzania szafranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ostudzić, a następnie pokruszyć na drobny proszek. Wymieszać do wrzącej wody i odstawić na około 1 godzinę lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Mąkę i sól przesiać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodać masło i wcierać opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać grubą bułkę tartą. Wymieszać z cukrem i drożdżami. Ubij razem mleko, szklankę wody, jajko i rozpuszczony szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Bułka TartaGruba Bułka Tarta
SzafranSzafran
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
JajkoJajko
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Dodać do mieszanki mąki i wymieszać, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 810 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Zagnieść w porzeczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
CiastoCiasto
9
Ciasto podzielić na 12 sztuk. Uformuj każdy kawałek w kulkę i lekko spłaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Umieść kulki na naoliwionej blasze do pieczenia. Przykryj luźno lekko naoliwioną folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
11
Odstawić w ciepłym miejscu na 3040 minut lub do czasu, gdy podwoi się ich rozmiar.
12
Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° (220C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 1520 minut lub do momentu, gdy bułki będą lekko złote i wydrążone po naciśnięciu na dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przełożyć do stojaka z drutu i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
15
Podawać na ciepło lub na zimno.
16
artykuł var
17
Typ_27_data = {};
18
artykuł
19
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn