Koreański Warzyw Ryżu Miski

Koreański Warzyw Ryżu Miski
Koreańskie warzywa Rice Bowl wymaga około 25 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 587 kalorii, 19g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 7,28 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Korean Rice Bowl, Koreański Beef Rice Bowl, oraz Koreański Beef Rice Bowl dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż umyć w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie prawie przezroczysta, a następnie osuszyć na sicie. Doprowadzić ryż i wodę (2 szklanki) do wrzenia w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel, odkryte, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, przykryte, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
2
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, 10 minut, a następnie wymieszać ryż od góry do dołu. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Szpinak dobrze umyć i gotować w garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, mieszając, aż tylko zwiędnie, 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przenieś szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Odcedzić szpinak i wycisnąć małe garści, aby usunąć jak najwięcej wilgoci. Powrót szpinak gotowania wody do wrzenia, następnie dodać kiełki fasoli i gotować, mieszając, aż po prostu miękkie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
SzpinakSzpinak
WodaWoda
6
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
7
Trzymając każdą marchewkę pod kątem 45 stopni do krajalnicy, pokrój marchew na cienkie (1/8 cala) zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
8
Przetnij skórę i jędrne mięso cukinii wzdłuż na długie paski za pomocą krajalnicy, unikając centralnego rdzenia z nasionami (Odrzuć rdzeń). Opłucz i osusz łodygi paproci, a następnie odetnij i wyrzuć ciemne lub twarde kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
NasionaNasiona
9
Pokrój paprocie poprzecznie na 2-calowe kawałki.
10
Ciepła 2 łyżeczki oleju roślinnego w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, wirowanie do płaszcz, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté grzyby, 1 łyżeczka czosnku, i 1/4 łyżeczka soli, mieszając, aż grzyby są miękkie, o 3 protokół. Wymieszać 1/4 łyżeczki oleju sezamowego i przelać do małej miski. Wytrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym. Pracując z każdym warzywem osobno, sauté marchew, cukinia, kiełki fasoli, łodygi paproci i szpinak, każdy w 2 łyżeczkach oleju roślinnego z 1 łyżeczką czosnku i 1/4 łyżeczki soli, w ten sam sposób, a następnie mieszając w 1/4 łyżeczki oleju sezamowego dla każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Olej SezamowyOlej Sezamowy
GrzybyGrzyby
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
11
Przenieść każde warzywo do własnej miski jako gotowane i doprawić solą. 1 łyżeczkę sezamu wymieszać ze szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WarzywaWarzywa
SzpinakSzpinak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
12
Wytrzeć patelnię czyste i ciepła pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie złamać jajka na patelni i smażyć, aż białka są gotowane i żółtka zaczynają się ustawić, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Podziel ryż między 4 płytkie miski, umieszczając go w kopule. Ułożyć warzywa na wierzchu ryżu i umieścić 1 jajko na wierzchu każdej miski ryżu. Łyżka 1 łyżki pasty paprykowej na każdą porcję, następnie posypać nori i pozostałą łyżeczką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WarzywaWarzywa
PieprzPieprz
NoriNori
RyżRyż
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1
* Warzywa można gotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić osobno, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JajkoJajko

Składniki

1pakietAkompaniamenty: d kapusta kimchi (koreańska pikantna marynowana kapusta) lub inne kimchi warzywneAkompaniamenty: d kapusta kimchi (koreańska pikantna marynowana kapusta) lub inne kimchi warzywne2largesŻółta cebula, drobno posiekanaŻółta cebula, drobno posiekana4largesjajajaja2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiosuszone zakonserwowane łodygi paproci fiddlehead (zwane również paprocią bracken, kosari lub warabi; opcjonalnie)osuszone zakonserwowane łodygi paproci fiddlehead (zwane również paprocią bracken, kosari lub warabi; opcjonalnie)283Orzechy dowolne (posiekane)szpinak płaski, łodygi odrzuconeszpinak płaski, łodygi odrzucone170Orzechy dowolne (posiekane)świeże grzyby shiitake, łodygi wyrzucone i czapeczki pokrojone w bardzo cienkie plasterki (2 szklanki)świeże grzyby shiitake, łodygi wyrzucone i czapeczki pokrojone w bardzo cienkie plasterki (2 szklanki)61 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.drobno posiekany czosnek (z 4 ząbków)drobno posiekany czosnek (z 4 ząbków)4(zima)Koreańska pasta z ostrej papryki (czasami oznaczana jako Koreańska pasta z ostrej papryki (czasami oznaczana jako "gochujang")227Orzechy dowolne (posiekane)świeże kiełki soi lub fasoli mung, przycięteświeże kiełki soi lub fasoli mung, przycięte3arkusze(3 1/2 na 3 cale) arkusze tosty nori (suszone umywalki, najlepiej przyprawione), pokrojone w cienkie paski nożyczkami(3 1/2 na 3 cale) arkusze tosty nori (suszone umywalki, najlepiej przyprawione), pokrojone w cienkie paski nożyczkami21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Azjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.nasiona sezamu, prażone i grubo posiekanenasiona sezamu, prażone i grubo posiekane3946 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiAzjatycki ryż krótkoziarnisty biały lub sushiAzjatycki ryż krótkoziarnisty biały lub sushi596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1małecukinia, przyciętacukinia, przycięta

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn