Koreański grill Kimchi Quesadillas
Koreański grill Kimchi Quesadillas może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka starych tortilli z mąki el, SOS sriracha, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ziarna sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi), Koreańskie Hamburgery Kimchi, oraz Koreański Klopsik Kimchi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużej, wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie. Wymieszać składniki marynaty; zalać kurczakiem w woreczku. Zamknąć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę, ale nie dłużej niż 8 godzin.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę.
Grill gazowy lub węglowy.
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu. Przykryj grilla; gotuj 14 do 16 minut, obracając raz, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części zostanie przecięty (co najmniej 74°). Cienko pokroić kurczaka.
W międzyczasie wymieszać składniki sosu. Przykryć i przechowywać w lodówce aż do podania.
Aby zrobić quesadillas, górna połowa każdej tortilli z kurczakiem, kimchi, serem i zieloną cebulą. Fold tortille na pół.
Posmaruj obie strony tortilli olejem.
Ciepła 12-calowa patelnia nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2 quesadillas na patelni. Gotować 2 do 3 minut, obracając raz, aż tortilla będzie brązowy i chrupiące i ser topi. Powtórz z pozostałymi quesadillas.
Quesadillas pokroić w kliny.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Kimchi bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.