Kora Migdałowa Toffi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Kora toffi z migdałów. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto dyniowe z korą czekoladowo-migdałową i sosem toffi, Toffi popcorn kora, oraz Toffi Precel Kora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i olej dużą blachę do pieczenia.
Na dużej patelni rozłóż migdały równomiernie i tostuj na środku piekarnika, mieszając orzechy w połowie tostu, aż będą złote, około 10 minut.
W 3-quart ciężki rondel doprowadzić masło, cukier, woda, sok z cytryny, wanilia, i sól do wrzenia na umiarkowanym ogniu, mieszając drewnianą łyżką. Gotować mieszaninę, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż głęboki złoty, około 12 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać dwie trzecie migdałów. Natychmiast wlać toffi na blachę do pieczenia i szpatułką przesuniętą rozprowadzić na cienką warstwę. Ostrożnie przełożyć blachę do pieczenia (będzie bardzo gorąca)na stojak i ostudzić toffi.
Posiekaj czekoladę. W podwójnym kotle lub małej metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się czekolady roztopionej wodą, mieszając, aż będzie gładka.
Czekoladę polać schłodzoną toffi i równomiernie rozprowadzić szpatułką.
Posypać toffi pozostałymi migdałami. Toffi Chill, uncovered, until firm, około 1 godziny.
Rozbij toffi na 2-calowe kawałki " kory."Kora utrzymuje się, warstwowo między arkuszami papieru woskowego w hermetycznym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej lub schłodzonym, 1 tydzień.