Konserwy z żurawiny, Klementyny i pestek dyni
Żurawina, Klementyna i konserwa z pestek dyni mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz klementynki, żurawinę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pestka Dyni Żurawina Biscotti, Żurawina-pestki dyni Trail Mix, oraz Alanna ' s Pumpkin Cranberry Nut & Seed Loaf.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryj klementynki wodą. Doprowadzić do duszenia i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż skóra zmięknie, o 8 protokół.
Odcedzić i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Grubo posiekać całe Klementynki i wyrzucić wszelkie nasiona. Wytrzyj rondel.
W tym samym rondlu połącz posiekane klementynki z cukrem i wodą. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż skórka klementynki jest słodki, o 30 protokół.
Dodać żurawinę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż pękną, o 6 protokół.
Zeskrobać do miski i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin. Złożyć pestki dyni i służyć.