Konserwa Truskawkowa
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Truskawkowa Konserwa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 62 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę, truskawki, niesamowity cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Konserwa Truskawkowa, Konserwa Rabarbarowo-Truskawkowa, oraz Pachnąca truskawkowa konserwa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w ciężkim, szerokim garnku. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu mieszając, przez 2 godziny. (Jagody będą wyciekać, a cukier się rozpuści.)
Doprowadzić mieszaninę truskawek na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotować, mieszając delikatnie, aż truskawki będą po prostu miękkie, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś truskawki do 1 słoika kufla. Kontynuuj gotowanie płynu, aż zgęstnieje do syropowej konsystencji, 1-2 minuty. Wyrzucić skórkę z cytryny i zalać truskawkami syropem; zamknąć i ostudzić do temperatury pokojowej. Schłodzić do 1 miesiąca.