Kompot żurawinowy z imbirem i melasą
Kompot żurawinowy z imbirem i melasą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na sos. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 152 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz żurawinę, szalotkę, melasę o łagodnym smaku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Kompot żurawinowy z imbirem i melasą, Melasa-Chrupki imbirowe, oraz Ciasteczka Imbirowo-Melasowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żurawinę, 1 1/2 szklanki wody, cukru, imbiru i szalotki w ciężkim dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Przykryć i gotować, aż jagody pękną, o 10 protokół. Wymieszać z melasą. Doprawić solą. Super. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, około 3 godzin. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)