Kompot z pigwy i żurawiny może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 4,37 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz żurawinę, laskę cynamonu, pigwy-obrane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kompot z żurawiny, pigwy i cebuli perłowej, Kompot Z Pigwy, oraz Kompot Z Pigwy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondlu połącz sok jabłkowy z cukrem i laską cynamonu i doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać pigwy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
3
Dodajemy żurawinę i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować, aż kompot jest gęsty, o 20 protokół. Przed podaniem należy wyrzucić laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Kompot
4
Zrób to z wyprzedzeniem: kompot z pigwy można schłodzić w hermetycznym pojemniku do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny