Kompot truskawkowo-rabarbarowy z polewą Macy Streusel
Kompot truskawkowo-rabarbarowy z polewą Macy Streusel może być właśnie sosem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cukier, sok z cytryny, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Matki. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Kompot truskawkowo-rabarbarowy z polewą Macy Streusel, Muffinki Truskawkowo-Rabarbarowe Z Dodatkiem Cynamonu Streusel, oraz Truskawkowy rabarbar pieczony tost francuski z polewą migdałową Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Wymieszać cukier i skrobię ziemniaczaną, następnie delikatnie wymieszać z truskawkami, rabarbarem, sokiem z cytryny i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Ziemniaczana
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2
Przenieść mieszaninę do płytkiej 3-quart (13 - przez 9 - przez 2-cala) naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1
W misce wymieszać ciasto z macą, brązowy cukier, skrobię ziemniaczaną, cynamon i sól. Zmiksować w maśle opuszkami palców, aż mieszanina utworzy małe grudki. Pokruszyć streusel równomiernie na wierzchu kompot i piec, aż owoce bulgotanie i polewa jest złoty, 40 do 45 minut. Przed podaniem ostudzić do ogrzania na stelażu.