Komosa ryżowa warzywna
Quinoa warzywna może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym, laktoowowegetariańskim i wegańskim przepisem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. Ta przystawka ma 219 kalorii , 7 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 1,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką quinoę, bulion warzywny, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 86% . Ta ocena jest super. Podobne przepisy to muffinki z quinoą, bananem i migdałami bez jajek - jak zrobić muffinki z quinoą , serowy kurczak i warzywna quinoa i ciasta z quinoą dla początkujących .
Instrukcje
W małym, nieprzywierającym rondlu wysmarowanym sprayem do smażenia praż komosę ryżową na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko się zrumieni.
Dodaj bulion i wodę; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 12-15 minut lub do wchłonięcia płynu.
Tymczasem na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką podsmaż cebulę na oliwie przez 2 minuty.
Dodaj czerwoną paprykę, marchewkę, brokuły i czosnek; smaż przez kolejne 3 minuty.
Dodaj bazylię i pieprz; gotuj i mieszaj, aż warzywa będą miękkie. Wymieszaj z komosą ryżową; podgrzej.