Kolorowa mieszanka warzyw ze szczypiorkiem Aioli
Kolorowa mieszanka warzyw ze szczypiorkiem Aioli to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 145 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz buraki, sól, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Kolorowa Mieszanka Warzyw, Kolorowy Serowy Mieszanka Warzyw, oraz Colorful Rice Medley dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować warzywa, przyciąć korzenie buraka; buraki obrać.
Każdy burak pokroić na 6 klinów.
Umieść kliny buraków w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali. Przykryć i kuchenkę mikrofalową na wysokości przez 5 minut; lekko ostudzić.
Dodać brokuły różyczki i plasterki marchwi; posypać wodą i 1/4 łyżeczki soli. Przykryć i kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 10 minut lub do miękkości.
Wyjąć warzywa łyżką szczelinową i umieścić w płytkim naczyniu do serwowania.
Aby przygotować aioli, umieścić śmietanę i kolejne 5 składników (śmietana przez ząbki czosnku) w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej, skrobanie boki miski raz.
Mieszankę czosnkową umieścić w małej misce; wymieszać ze szczypiorkiem.