Kolendra-stelaż jagnięcy z szalotką Jus
Kolendra-stelaż jagnięcy z szalotką Jus jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 989 kalorii, 83g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Na 17,66 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka szalotki, olej roślinny, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stelaż jagnięcy z sosem musztardowo-Szalotkowym, Stelaż jagnięcy z sosem musztardowo-Szalotkowym, oraz Stelaż z jagnięciny z miętowo-szalotkowym winegretem.
Instrukcje
W średnim rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła w oliwie z oliwek.
Dodać posiekaną szalotkę i gotować na dużym ogniu, mieszając kilka razy, aż obficie rumiane, o 5 protokół.
Dodaj bulion wołowy, czerwone Wino i liście tymianku i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Odcedzić szalotkę do małego rondla.
Ubijamy pozostałe 4 łyżki masła, 1 łyżkę na raz. Doprawić solą i pieprzem.
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem. W dużej patelni żaroodpornej podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego, aż się połysk.
Dodać stronę tłuszczu jagnięcego w dół, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane na całym, o 8 protokół.
Przełożyć jagnięcinę na duży talerz i odstawić na 10 minut. Za pomocą moździerza i tłuczka lub młynka do przypraw grubo zmiażdżyć nasiona kolendry.
Rozłóż kolendrę na talerzu. Pocierać jagnięcinę całą kolendrą, naciskając, aby przylegać.
Wylać tłuszcz na patelni.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju roślinnego i podgrzewaj, aż się połysk. Ustaw jagnięcinę na patelni, strona tłuszczu w dół, i przenieść patelnię do piekarnika. Pieczeń przez około 22 minuty, obracając jagnięcinę w połowie, aż mięso będzie średnio rzadkie i natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część rejestruje 12
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut.
Delikatnie podgrzać jus, mieszając, aż do gorąca; nie pozwól, aby się zagotował.
Przeciąć stojak między żebrami i ułożyć kotlety na talerzach.
Podawać, podając szalotka jus przy stole.