Kolacja: Taquitos de Papa
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Taquitos de Papan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 829 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś sałatę, ząbki czosnku, woskowe ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Pad See Ew, Kolacja: Dan Dan Noodles, oraz Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken.
Instrukcje
Dodaj ziemniaki do średniego garnka. Przykryć wodą i włączyć ciepło do wysokiej. Doprawić dużą szczyptą soli. Gdy osiągnie wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować przez około 10 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie. Rezerwa 1/3 szklanki wody ziemniaczanej. Następnie odcedzić ziemniaki w durszlaku, a następnie wrzucić do dużej miski.
Podczas gotowania ziemniaków, umieścić dużą patelnię żelaza na średnim ogniu. Lekko toast guajillo chiles przez 30 sekund do minuty z każdej strony. Upewnij się, że nie spłoną.
Przełożyć do miski i przykryć gorącą wodą.
Pozwól im moczyć przez 15 minut.
Dodać nieobrane czosnek na patelni. Wrzucić często i gotować przez 5 do 10 minut, lub aż czosnek jest lekko poczerniony i miękki.
Ostudzić na minutę, a następnie usunąć skórki.
Spuścić guajillo chiles, i rozerwać na 1-calowe kawałki. Wrzucić do blendera wraz z czosnkiem i wodą ziemniaczaną. Dobrze się mieszają. Przecedzić tę mieszaninę przez sito w dużej misce i wrzucić z ziemniakami. Podziel tę mieszaninę na 12 małych stosów.
Podzielić świeżą masę na 12 jednakowych wielkości kulek. Spłaszczyć kulki między dwoma kawałkami folii za pomocą prasy tortilla. Gdy płaski, ostrożnie wyjąć górny kawałek plastiku.
Umieść jeden stos mieszanki ziemniaków w kierunku dna masy. Za pomocą folii zwiń dolną część masy do góry. Odkleić folię od spodu.
Zwiń górną część w kierunku dołu, aby utworzyć opakowanie w kształcie cygara, które całkowicie pokrywa nadzienie. Powtórz jeszcze 11 razy.
Dodaj smalec do dużej patelni żelaza. Obróć ciepło na średnio-niskie.
Dodaj tyle taquitos jak zmieści się w jednej warstwie. Powoli brązowy ze wszystkich stron, obracając co drugą minutę lub tak. Może to potrwać do 10 minut. Powtórz z pozostałymi taquitos.
Podawać z posiekaną sałatą, awokado, limonkami i obfitą łyżką salsy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.