Kolacja: Pikantny makaron z Tofu (Dou Hua Mian)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Pikantny makaron z Tofu (Dou Hua Mian) spróbuj. Ten przepis służy 4. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 601 kalorii, 24g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, szalotki, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kolacja: Codziennie Smażony Makaron (Tian Tian Chao Mian), Kolacja: migdałowe Tofu z makaronem gryczanym i groszkiem śnieżnym, oraz Dan Dan mian (makaron w pikantnym sosie z chińskich orzeszków ziemnych).
Instrukcje
Na szybkie marynowane marchewki: pokroić marchewki na pół wzdłuż, a następnie cienko pokroić w poprzek.
Umieścić w średniej wielkości misce z solą i cukrem. Wrzucić dobrze palcami i odstawić na co najmniej 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Po przygotowaniu odcedzić zebraną ciecz.
Do makaronu: napełnij średniej wielkości rondel wodą. Doprowadzić do duszenia, dodać tofu. Gotować, aż tofu jest gorące, o 5 protokół. Wyłączyć ciepło i spuścić tofu.
Przynieś duży garnek wody do wrzenia.
Dodaj suszony chiński makaron płaski i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, zwykle około czterech minut.
Po zakończeniu odcedzić makaron.
W międzyczasie połącz pastę sezamową (lub tahini), olej chili, lekki sos sojowy, ciemny sos sojowy i olej sezamowy w dużej misce.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Makaron przełożyć do dużej miski z sosem. Dobrze rzucaj.
Dodaj marchew, tofu, orzeszki ziemne i szalotki.