Kolacja: Orecchiette z kalafiorem, boczkiem i bułką tartą
Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z kalafiorem, boczkiem i bułką tartą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 850 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka boczku, oliwy z oliwek, kalafiora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z duszonym jarmużem i kalafiorem, Kolacja: kalafior z boczkiem i pieczarkami, oraz Orecchiette Z Kalafiorem, Bułką Tartą, Pancettą I Pepitos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek słonej wody do zagotowania makaronu. W międzyczasie przygotuj kalafior i w razie potrzeby zetrzyj chleb na okruchy.
Na dużej ciężkiej patelni podgrzej 1 i pół łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, a następnie dodaj bułkę tartą. Tosty, często mieszając, aż będą złociste i lekko chrupiące.
Wyjąć do małej miski i wytrzeć patelnię do czysta.
Gotować boczek w tej samej patelni na średnim ogniu kilka minut, aż tłuszcz renderuje, następnie dodać kawałki kalafiora, czosnek, i dobrą szczyptę soli. Gotuj, mieszając tylko bardzo sporadycznie, aż boczek będzie chrupiący, a kalafior będzie karmelizowany i złoty.
W międzyczasie ugotuj makaron do al dente, rezerwując szklankę wody z makaronem.
Odcedzić i dodać makaron na patelni, podrzucając do połączenia.
Dodaj oliwę z oliwek i wodę z makaronu, aby uzyskać bogatą, lekko kremową konsystencję.
Podawać z natką bułki tartej, czarnym pieprzem i parmezanem.