Kolacja niedzielna: gulasz jagnięcy z pierogami Makowymi
Niedzielna Kolacja: gulasz jagnięcy z pierogami Makowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 793 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.17 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mięso z jagnięciny, bulion z kurczaka, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Niedzielna Kolacja: Curry Jagnięce, Niedzielna Kolacja: gulasz z małży i Chorizo, oraz Niedzielna Kolacja: kebaby jagnięce z izraelskim kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą mżawkę oleju roślinnego na średnim ogniu w dużym, ciężkim dnie pokrywanym garnku, aż się połysk.
Mąkę połączyć z dobrą posypką soli i pieprzu. Wrzucić mięso gulaszu jagnięcego w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar.
Brązowy jagnięcina ze wszystkich stron w partiach, dodając więcej oleju roślinnego w razie potrzeby między partiami. Rezerwowe mięso.
W razie potrzeby dodać kolejną mżawkę oleju roślinnego, a następnie posiekaną cebulę. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka i zacznie brązowieć.
Dodaj marchew, seler, pasternak i czosnek i gotuj, aż warzywa zaczną mięknąć.
Dodać rumiane mięso i wszystkie soki z powrotem do garnka.
Wlać ponad połowę puszki piwa, bulion z kurczaka i 1/2 grubo posiekanej natki pietruszki. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim dużym ogniu, następnie włączyć do niskiego i częściowo przykryć, gotować, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy mięso będzie miękkie, zrobić pierogi, ubijając razem mąkę, proszek do pieczenia, sól i mak. W osobnej misce ubić jajko i połączyć z mlekiem.
Dodać mleko i jajko do mieszaniny mąki mieszając delikatnie połączyć.
Doprowadzić gulasz do toczenia gotować na wolnym ogniu na średnim dużym ogniu.
Dodać ciasto pierogi do gulaszu za pomocą 1/4 szklanki suchej miary, aż wszystkie ciasto jest używany. Przykryć na 10 minut, zdjąć pokrywkę i gotować, aż pierogi są gotowane, kolejne 3,5 minut.
Udekoruj natką pietruszki i podawaj z kubkiem piwa.