Kolacja: Kotlet schabowy z Mole Verde (Pipian de chuletas de Puerco)

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kolacja dziś: Kotlet schabowy z Mole Verde (Pipian de chuletas de Puerco) może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 840 kalorii, 45g białka, oraz 67 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką smalec, pestki dyni, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pipian Verde Mole (Zielony kret z pestek dyni), Dziś Kolacja: piersi z kurczaka w imbirowym Krecie (Mole de Jengibre con Pechugas de Pollo), oraz Kolacja: Camarones en Pipian (krewetki w sosie z pestek dyni).
Instrukcje
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu. Wrzucić połówki cebuli, czosnek, pomidory i jalapenos z 1/2 szklanki oleju.
Dodaj około połowy tej mieszanki, lub tyle, że zmieści się w jednej warstwie, na patelni. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż lekko poczerniały ze wszystkich stron. Powtórz z drugą połówką. Wrzucić gotowane w dużej misce z wyjątkiem jalapeno, który musi mieć jego łodygi i nasiona usunięte. Następnie dodaj go do miski.
Po ostygnięciu na chwilę, mieszamy wszystko partiami.
Przełożyć puree do dużej miski i odstawić.
Rozgrzej brojlery. Płaszcz poblano w 2 łyżki oleju, a następnie ustawić pod brojlerem. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż poczernieje ze wszystkich stron.
Przełożyć do plastikowej torby i pozostawić na parze przez 15 minut. Następnie usuń poczerniałą skórę, łodygę i nasiona. Z grubsza posiekać mięso.
Dodaj poblano, pestki dyni, kolendra, epazote, i 2 szklanki bulionu do blendera i puree, aż będzie gładka.
Połączyć z sosem tomatillo.
Dodaj smalec do dużego garnka lub holenderskiego piekarnika ustawionego na średnim ogniu. Ostrożnie wlać mieszaninę chile (może rozpryskać). Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wlać pozostałą bulion i 1 łyżkę soli. Gotować przez 10 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.