Kolacja: Grouper z groszkiem i szafranem (Mero en Amarillo)
Kolacja dziś wieczorem: Grouper z groszkiem i szafranem (Mero en Amarillo) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,18 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka grochu, ząbki czosnku, pasemka szafranu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym, Dziś Kolacja: Kurczak z ryżem z szafranem, oraz Dziś Kolacja: zupa z cytryny i szafranu.
Instrukcje
Dodaj nici szafranu do średniej wielkości miski.
Wlać wrzącą wodę i niech strome podczas gotowania resztę naczynia.
Umieść dużą patelnię z ciężkim dnem na średnim ogniu i dodaj trzy łyżki oliwy z oliwek. Kiedy mieni się, dodać czosnek. Gotować, obracając często, aż złoty ze wszystkich stron. W razie potrzeby zmniejsz temperaturę.
Ugotowany czosnek wyjąć i odstawić na bok.
Dodaj chleb na patelni. Wrzucić dobrze, i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron.
Przenieść chleb i ugotowany czosnek do moździerza i tłucz i Funt, aż będzie gęsta pasta.
Wlać pozostały olej do patelni. Włączyć ciepło na średnie. Filety rybne doprawiamy solą i pieprzem. Gdy olej zacznie migotać dodaj filety rybne skórki do góry. Gotować, aż rumiane, o dwóch minutach. Flip filety i gotować, aż skóra jest chrupiąca, o pięć minut.
Dodaj wino i chleb i czosnek na patelni.
Niech wino gotować na wolnym ogniu przez około 30 sekund, a następnie dodać szafran wlewu wody i grochu. Natychmiast zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować, aż ryba zostanie całkowicie ugotowana, około dziesięciu minut.
Filety rybne podawać z groszkiem i chlebowym sosem zagęszczonym. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.